1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Vi erbjuder sjukvårdsrådgivning, information, inspiration och e-tjänster. Vi finns på webb och telefon och har öppet dygnet runt. Webbadressen är 1177.se och telefonnumret 1177 gäller nu för sjukvårdsrådgivning i hela landet. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.

1177.se finns tusentals medicinska artiklar om olika sjukdomar, besvär, undersökningar och behandlingar. Här hittar du också information om hälsa och förebyggande vård samt hur vården fungerar i Sverige. På 1177.se kan du ställa en anonym fråga via ett formulär och få ett personligt svar inom sju dagar från vårdpersonal.

Allt nationellt innehåll på 1177.se produceras tillsammans med experter från hälso- och sjukvården. 1177 Vårdguiden har cirka 350 manusförfattare och faktagranskare runtom i Sverige som är med och skapar och kvalitetssäkrar innehållet. Specifika texter och tjänster från landsting och regioner ansvarar de regionala redaktionerna för.

På Läkarhuset kan du själv boka och omboka tider på flera delar av vår verksamhet. Vi visar dig gärna hur du kan boka samt hur du själv ska kunna ta del av din journal via 1177.

Delar av innehållet på 1177.se finns översatta till andra språk, i vissa fall är innehållet översatt till femton olika språk. Barnavdelningen är översatt till arabiska, spanska och engelska.