Läkarhuset i Ljungby är en privatägd vårdcentral som startade i augusti 2011. Vårdcentralen har vårdavtal med Region Kronoberg vilket betyder att vi erbjuder samma tjänster ooch använder samma journalsystem som alla offentliga vårdcentraler. Som medborgare väljer du själv den vårdcentral som passar dig bäst och du kan när som helst göra ett nytt val.

Vårdcentralen Läkarhuset finns på Kristina Nilssongatan 2 i Ljungby. Här träffar du erfarna specialistläkare i allmänmedicin. Förutom tradionell distriktssköterse mottagning finns bland annat astma-KOL, diabetes och livstilsmottagning. Läkarhuset är också en del av Familjecentralen i Ljungby där vår BVC (barnavårdcentral) finns. Vi har egen sjukgymnast för bedömning och träning. För dig som behöver samtalsstöd finns både psykosocialresurs och psykolog. Under hösten kör vi igång ett projekt tillsammans med arbetsförmedlingen och försäkringskassan där vi erbjuder dig som är sjukskriven en aktiv rehabilitering. För dig som vill satsa på dig själv erbjuder vi hälsoträffar som startar upp i september.

Vi finns här för din skull och vårt mål är att ge dig ett personligt bemötande och en lättillgänglig vård. Det är en av anledningarna till att vi som Ljungbys första vårdcentral erbjuder dig webb-bokning på delar av vår verksamhet. Tillsammans formar vi en trivsam vårdcentral där ditt välbefinnande är i fokus!

Läkarhuset följer regionens avgifter och ditt besök på mottagningen ingår i högkostnadsskyddet. Vi kan även hjälpa dig med bland annat intyg, hälsokontroller och vaccinationer.