location_on

Kristina Nilssonsgtan 2, Ljungby

call

0372 - 155 80

Sjukgymnastik

Vår sjukgymnast Katarina Östberg erbjuder dig undersökning, rådgivning och bedömning av smärttillstånd och besvär i rörelseapparaten. Tillsammans med dig planerar ni för lämpliga åtgärder. Det kan bland annat röra sig om anpassade hemövningar, manuell behandling samt stöttning att komma igång med fysisk aktivitet.

Du kan träffa sjukgymnasten exempelvis vid:

· Led- och muskelbesvär

· Rehabilitering efter skador och operationer eller vid sjukdom som medför funktionsnedsättning som påverkar din fysiska förmåga.

· Spänningsrelaterade besvär

· Huvudvärk, migrän och yrsel

· Andningsrelaterade besvär

Har du knä- och/eller höftledsartros kan vi erbjuda dig deltagande i digital artrosskola. Du får lära dig mer om vad artros är och hur du kan behandla den. Utbildningsmaterialet tar du del av digitalt, i egen takt.

Du kan vända dig till sjukgymnasten med eller utan remiss. Logga in på 1177 Vårdguiden och boka din tid själv eller ring mottagningen på 0372-155 80.

Vi har även möjlighet att erbjuda videobesök eller telefonbesök för dig som inte har möjlighet att komma på ett fysiskt besök på mottagningen.

 

Digital artrosskola

Nu har vi möjlighet att erbjuda deltagande i digital artrosskola, för dig med knä- och/eller höftartros. Du får lära dig mer om vad artros är och hur du kan behandla den. Metoden som artrosskolan tillämpar bygger på aktuell forskning. Ju tidigare i sjukdomsförloppet du går artrosskola, desto bättre effekt har den.

Det går till så att du först får träffa sjukgymnasten för en bedömning av dina besvär och om det kan tänkas vara aktuellt att deltaga i artrosskolan. Om så blir fallet så tar du sedan del av materialet digitalt, i egen takt, genom att logga in med BankID på 1177.se.


Bli mer delaktig i din vård! 

Genom 1177's e-tjänster kan du bland annat se din journal och boka besök. 
Instruktioner

 

Hela människan i hela livet