location_on

Kristina Nilssonsgtan 2, Ljungby

call

0372 - 155 80

Klimakteriemottagning

På vår Klimaterimottagning träffar du vår sjuksköterska Marie Ryberg-Ekdahl, detta är den enda mottagningen i Kronobergslän som finns i Primärvården med uppstart våren 2023. Marie har jobbat med dessa frågor under många år på kirurgmottagningens specialdel inom gynekologi.  Till sin hjälp har hon specialst överläkaren i gynekologi Lisa Bringerud Westman.

Mottagningen vänder sig till alla kvinnor i länet som är mellan 45-65 år och börjar känna av sitt klimaterie eller har varit där ett tag och behöver hjälp. Du som misstänker att du har klimateriebesvär men är under 45 år ska vända dig till din egen vårdcentral för läkartid. Du som har slutat menstruera mer än sex månader och får tillbaka dina blödningar ska också vända dig direkt till din vårdcentral för läkartid.

Du ringer 037215580 och vi bokar dig till klimaterie mottagningen för ett besök. Du startar med att fylla i ett frågeformulär för att ni ska kunna fokusera på dina problem under besöket. Ni kommer att gå igen vad klimateriet innebär och hur du tar dig igenom detta på bästa sätt. Ibland blir det återbesök, på plats eller via telefon eller vidare till gruppbehandling beroende av vilka behov just du har.

 

Hela människan i hela livet