location_on

Kristina Nilssonsgtan 2, Ljungby

call

0372 - 155 80

Rehabkoordinator

Lagen säger att alla som arbetar har rätt att sjukskriva sig själva i en vecka när detta är nödvändigt. (I vissa fall har arbetsgivaren fråntaget anställda denna rätt, se hantering under företagshälsovård.

Om du är sjukskriven över två veckor, har frekventa mindre sjukskrivningar eller riskerar att hamna i sjukskrivning erbjuds du hjälp att koordinera din rehabilitering. Vår rehabkoordinator är Monica Hammarstrand. Du bokar själv besök eller telefontid till henne via webbtidboken eller ringer via TeleQ:15580.

På vårdcentralen läkarhuset jobbar vi i team vad det gäller rehabilitering. Förutom läkaren kommer du att få hjälp av sjukgymnast, psykosocialresurs, psykolog och eller rehabkoordinator beroende på vilka behov just du har.

Tillsammans med dig planlägger vi din rehabilitering så du kan komma tillbaka till arbete och vardagsliv igen på ett hållbart sätt. Din arbetsgivare har ett rehabansvar för dig som varit sjukskriven i mer än fyra veckor och vi hjälper dig att hålla kontakten. Din planering skrivs i jounalen  som du kan läsa via 1177.
 

 

Företagshälsovård:

Om du har sjukskrivit dig pga din arbetssituation är det alltid främst ett ärende för arbetsgivaren. Då ska du alltid fråga din arbetsgivare efter en rekvisition för att få komma till din företagshälsovård.

Om din arbetsgivare kräver att du ska ha sjukskrivning från första sjukdagen är det arbetsgivaren som ska stå för den hanteringen av ärendet.

Bli mer delaktig i din vård! 

Genom 1177's e-tjänster kan du bland annat se din journal och boka besök. 
Instruktioner

 

Hela människan i hela livet