Med e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du till exempel beställa tid, av- och omboka tid, förnya recept eller be mottagningen kontakta dig. Varje mottagning bestämmer vilka ärenden man kan utföra hos dem. Du kan kontakta din mottagning i olika ärenden. Du kan också lägga in anteckningar om inbokade läkarbesök, vaccinationer med mera i en kalender och få påminnelse om detta dagen innan som sms eller e-post.

Mina vårdkontakter är en nationell tjänst och erbjuds i landets alla regioner och landsting. Utbudet av tjänster i Mina vårdkontakter kan variera mellan landstingen och regionerna. Klicka på menyvalet Ditt landsting/region i vänstermenyn för att läsa mer om vad som erbjuds i ditt landsting/region.

Så använder du tjänsten

För att använda Mina vårdkontakter behöver du skapa ett användarkonto. När du registrerar dig kan du välja om du vill logga in med e-legitimation eller engångskoder som du får via sms. Om du loggar in med e-legitimation kan du använda tjänsten samma dag som du skapar ditt konto. Om du vill logga in med engångskod tar det några dagar innan du kan använda tjänsten.

Har du eftersändning kan du inte få lösenordsbrevet till den nya adressen, eftersom vi tillämpar begränsad eftersändning. Om du inte bor på den adress där du är folkbokförd rekommenderar vi att du skaffar en e-legitimation.

Du kan bara ställa frågor som gäller dig själv. Barn och andra anhöriga måste ha egna användarkonton. All informationsöverföring är skyddad (krypterad) och uppfyller vårdens krav på säkerhet och sekretess. Det kostar inget att använda tjänsten, men leder en förfrågan till ett besök eller ett förnyat recept gäller landstingets avgifter och regler.

 Länk till Mina vårdkontakter